Asus Taichi Vừa là Tablet vừ là Laptop Với Hai Màn Hình

imageTại Computex 2012, vô số các thiết bị điện toán cầm tay mới sử dụng Windows 8 hay Windows RT đã được công bố. Có rất nhiều máy cho phép chuyển đổi từ laptop với bàn phím có thể tháo rời ra thành tablet hay máy tính bảng.

Trong số đó, Asus Taichi, sử dụng Windows 8 là có một hình thức lạ nhất. Đây là máy tính xách tay với 2 màn hình kép trong và ngoài.

Khi nắp được đóng lại, thiết bị này tương tự như một tablet cho thấy một màn hình cảm ứng Touchcreen ở phía bên ngoài. Khi mở ra, máy có màn hình bên trong như laptop. 2 màn hình hoàn toàn hiển thị giống nhau hay độc lập.Rất tiện khi chia sẻ với người đối diện.

Màn hình cả hai tính năng Full HD với độ phân giải 1920×1080. Màn hình bên ngoài được sử dụng IPS, một công nghệ cũng được sử dụng bởi Apple iPad để hổ trợ góc nhìn rộng.

Asus chưa công bố gia và khi nào phát hành.

Dual Screen Windows 8 Asus Taichi Unveiled

At Computex 2012, a myriad of new portable computing devices were announced. You can find them  in either Windows 8 (Intel) or Windows RT (ARM) flavors. Some of them are convertible with detachable keyboard. Among them, the most intriguing form factor is the Asus Taichi, a Windows 8 laptop with dual screen. (Taichi name comes from an Martial Art discipline).

When the lid is closed, the device is similar to a tablet showing reflective surface, that is in fact, a touchscreen on the outer side. When opened, the display can be either inside or both. The lid essentially contains 2 independent screens mounted back-to-back.

The ASUS Taichi is combining the power of an ultrabook with the flexibility and mobility of a tablet as well as the ability to share the screen to another small group of people.

Both screens features Full HD with a 1920×1080 resolution. The outer screen is using IPS, a technology used by Apple iPad to offer wide angle viewing.  No word on pricing or availability.

Teaser
Announcement at Computex [Courtesy of MiniCpro/YouTube]

Technorati Tags: ,,,,,

[Via Cnet Asia]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *